Home
Het Bestuur
Commissies
Contributie Leden
Waterk(r)abbels
Wedstrijden Sen 2018
Kermiswedstrijd 2017
Fotoalbum Kermis Sen
Wedstrijden Jun 2018
Wintercomp. 2018
Aparte Wedstrijden
Ander nieuws
Marktplaats HSV B.
Contactformulier
HSV-culinair
Gastenboek


Hebben jullie de clubkrant gelezen? Ook de waterk(r)abbels? Prima!

Blijf het volgen, want jullie webmaster is naast bestuurslid PR-zaken,  goede visser, ook een uitstekend paparazzo !

De laatste nieuwtjes vinden jullie steeds op deze pagina van onze website.

 

 

 

 

Reddingsoperatie voor de vis in bergingsvijver bij Bathmen

Een reddingsoperatie voor vissen, zoals gistermiddag in de bergingsvijver aan de Traasterdijk in Bathmen is dezer dagen bijna dagelijkse kost voor de mannen van de Stichting Visserijkundig Onderzoek Oost-Nederland. Maar de plaatselijke sportvissers maken er hier met een frietje en een frisje voor iedereen welhaast een feestje van.

Met dank aan WESTRIK SNACK voor de LEKKERE TREK!!!

 

 

 

 

De vijver is een geliefde visplek voor de jeugd van Bathmen. Met lede ogen hebben de sportvissers de afgelopen weken het waterpeil zien dalen. Tot gisterochtend voor Henk Koeslag de maat vol was. Nog langer wachten zou een zekere dood betekenen voor de honderden vissen in dit water. Binnen een mum van tijd werd de reddingsploeg van de stichting opgetrommeld voor later die dag. Meteen regelde hij een frietkraam voor de vrijwilligers en het  publiek dat met veel belangstelling staat te kijken hoe de vijver wordt afgevist.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Lucht happen

Onder aanvoering van beroepsvisser Anton - hij is de regisseur van operatie Red de vis - staat een handvol mannen in waadpak in het niet al te schone water. Normaal staat het water in deze vijver zeker een halve meter hoger. ,,Je ziet de vissen naar lucht happen", constateert Jarno Veldhuizen van Sportvisserij Oost-Nederland. Hij bevestigt dat langer wachten eigenlijk niet verantwoord was geweest. ,,Als er dode vissen in de vijver drijven loop je allerlei risico's als ziekteverspreiding, botulisme en blauwalg. En daarmee lopen ook de watervogels weer gevaar."

Vereende krachten

Voorzichtig wordt verkend hoe de situatie in de vijver is, voordat tot een plan van aanpak wordt besloten. Met vereende krachten leggen de mannen over het grootste deel van de vijver een net, dat ze vervolgens proberen bijeen te slepen. In eerste instantie zijn het vooral voorntjes die in de plastic bakken terecht komen. 

Buit

En dan opeens is er de grote buit: zeelten, karpers en snoeken, maar ook brasems laten zich niet heel erg enthousiast vangen en in een met water gevulde zuurstoftank overzetten. In de eerste sleeppoging is ongeveer 70 kilo vis gevangen, schat 'regisseur' Anton. Dat is lang niet alles, weet hij zeker. Er zitten nog zeker een paar grote karpers in de vijver. Daarom wordt een tweede sleepactie gehouden. Al weten ze allemaal dat het nooit gaat lukken om álle vissen uit de vijver te pakken te krijgen. ,,Dat lukt alleen als je de vijver droogpompt, maar dat willen we juist niet."

Zomeravonduitje

Voor Henk Koeslag is het schouwspel een aangenaam zomeravonduitje. In een klapstoel zit hij op de eerste rang. De plaatselijke jeugd vindt het ook maar wat interessant, al ontglipt een van de meiden een harde gil als ze opeens oog in oog staat met een knoepert van een vis op het droge. 

De vissen worden een paar kilometer verderop uitgezet in de Schipbeek. Daar is voldoende water en gaan de vissen het zeker redden, zeggen de kenners.

Terugzetten

Valt er straks nog wel een vis te vangen in  de bergingsvijver net buiten Bathmen? Jazeker, bezweren Koeslag en Veldhuizen. Het moet eerst even flink gaan regenen om het water weer op peil te krijgen, maar dan wordt er weer vis teruggezet. ,,We willen deze visplek niet kwijt. Hij is juist zo mooi voor de jeugd van Bathmen."