Home
Nieuws van de club
HSV-BATHMEN
Privacyverklaring
Agenda
Het Bestuur
Commissies
Contributie Leden
Waterk(r)abbels
Wedstrijden Sen 2020
WINTERCUP 2020
Kermiswedstrijd 2019
Fotoalbum Kermis Sen
Programma Jeugd 2020
Wintercomp. 2019
Aparte Wedstrijden
Ander nieuws
Marktplaats HSV B.
Contactformulier
HSV-culinair
Gastenboek


 

Zondag 15 september werden de Open Nederlandse Kampioenschappen dobber dragend, georganiseerd door Sportvisserij Nederland, voor de jeugd.

Er werd gevist in het Noord-Hollands Kanaal ter hoogte van Graftdijk.

Maar liefst 4 jeugdleden van HSV-Bathmen hadden zich via selectiewedstrijden geplaatst, te weten Demi Jansen, zijn zus Zoë, Lars Rijsdijk en zijn broer Tim.

 

Demi, Zoë en Lars namen deel in de klasse tot 15 jaar(U15), terwijl Tim zich mocht meten in de klasse tot 20 jaar(U20).

Tim heeft zich  2 jaar geleden al bewezen door bij het ONK Nederlands Kampioen te worden.

Dat zat er helaas voor Tim dit jaar niet in. Hij werd 7e in zijn vak (21e algemeen) met 1175 gram.

 

In de klasse U15 deden onze jeugdleden het aanzienlijk beter.

Demi Jansen werd zeer verdienstelijk 2e in zijn vak (5e algemeen) met 4745 gram. Zoë Jansen werd 4e in haar vak, 11e algemeen met 2260 gram. Lars Rijsdijk werd 9e in zijn vak, 27e algemeen met 335 gram.

 

Al met al een hele goede prestatie van onze jeugdleden en hun coaches!!!!!

 

 

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

* HSV-BATHMEN, aangesloten bij Sportvisserij Oost-Nederland (link naar facebook)                            of de link naar de website:http://www.sportvisserijoostnederland.nl/

* Nieuwtjes op de pagina "Waterk(r)abbels.

* Kijk ook eens op marktplaats HSV B.

* Bekijk onder "Het Bestuur" ook eens het "Laatste NIEUWS"!

 

Onlangs is de eerste live-versie van de MijnSportvisserij-omgeving gelanceerd (https://www.mijnsportvisserij.nl).

Deze website stelt sportvissers met een VISpas in staat om zelf gegevens aan te passen.

MijnSportvisserij biedt sportvissers vooralsnog de volgende mogelijkheden:

 

- Registreren en (eenmalig) je VISpas aan je account koppelen aan je account

- Inloggen via je Facebook of Google+ account

- Duplicaat aanvragen (document kwijt)

- Verhuizing doorgeven/ persoonlijke gegevens wijzigen

- Opzeggen (staat i.v.m. 'de knip' nu even op onzichtbaar)

- MeeVIStoestemming aanvragen

- Keus voor digitale/ papieren lijst doorgeven

- Contact opnemen met Sportvisserij Nederland

 

JEUGDRAAD SVON

 

Een unieke kans voor de jongere sportvisser!

Ben jij tussen de 16 en 25 jaar, (sport) visser en hou je van aanpakken, dan zoeken wij jou. In 2019 willen we namelijk een jeugdraad oprichten, bestaande uit een vaste kern van 5 tot 7 jongeren!

 

Wat is een jeugdraad

Een jeugdraad is een groep jongere vissers die het leuk vindt om evenementen en activiteiten te organiseren, waarmee zij het vissen onder jongeren promoten. Denk hierbij aan het organiseren van workshops, kennismakingsevenementen en wedstrijdjes. Maar ook het promoten van jouw favoriete sportvisactiviteiten of -avonturen via social mediakanalen zoals Instagram en Youtube behoort tot de uitgebreide mogelijkheden. De kerngroep van de jeugdraad bestaat uit een voorzitter, secretaris, penningmeester en overige raadleden. Daarnaast heeft de jeugdraad een netwerk van praktijkondersteuners.

 

Wie zoeken we

We zoeken enthousiaste vissers uit alle visserijdisciplines, tussen de 16 en 25 jaar oud en woonachtig binnen het gebied van sportvisserij Oost-Nederland. Leden van de jeugdraad vinden het leuk om iets te organiseren, durven hun mening te geven en kunnen samenwerken. Daarnaast is het hebben van een netwerk van praktijkondersteuners een pre. Dat kunnen bijvoorbeeld ook verenigingsleden zijn die per evenement ondersteunen. Minimaal 2 jeugdraadleden moeten een rijbewijs hebben en vervoer. Jeugdraadleden hebben de cursus viscoach afgerond of zijn bereid de gratis cursus binnen het eerste jaar in de jeugdraad te volgen.

 

Wat is de bedoeling

De jeugdraad krijgt binnen vooraf vastgestelde kaders de vrijheid om zelf beslissingen te maken en te organiseren wat zij leuk en belangrijk vindt. Wel is het de bedoeling dat de jeugdraad bij het organiseren van evenementen de samenwerking en ondersteuning bij hengelsportverenigingen zoekt.

Vanuit het kantoor van Sportvisserij Oost-Nederland wordt de jeugdraad ondersteund en gefaciliteerd. De evenementen vinden verspreid door Oost-Nederland plaats. PR en communicatie is onderdeel van de te organiseren activiteiten/evenementen. Iedere activiteit en elk evenement wordt na afloop geëvalueerd.

Voor de toekomst kan de jeugdraad een rol gaan spelen in het jeugdbeleid van de organisatie en zelfs een adviesfunctie kunnen vervullen voor het bestuur. In februari 2019 wordt een kennismakingsavond georganiseerd. Daarna kan de jeugdraad aan de slag met de ideeën om in het visseizoen van 2019 evenementen te organiseren!

 

Wat hebben we jou te bieden
Jeugdraadleden én praktijkondersteuners krijgen de mogelijkheid om praktijkervaring en een netwerk op te bouwen. Daarnaast ontvangen kernleden een vrijwilligersvergoeding, reiskostenvergoeding, uitnodiging voor deelname aan de vrijwilligersvisdag en een eindejaarsattentie.

 

Reageren
Voor jeugd door jeugd! Lijkt jou dit een enorm gave uitdaging of ken je iemand die hiervoor geschikt is, reageer dan op dit bericht of neem contact op met Sportvisserij Oost-Nederland, Sonja Janssen of Jarno Veldhuizen, tel. 0572-363370, E-mail: vrijwilligers@sportvisserijoostnederland.nl